Нардеп «За майбутнє» Чайківський не задекларував дохід дружини – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена українського парламенту і знайшло там ознаки правопорушення.
Іван Чайківськийфото: Facebook

Народний депутат групи «За майбутнє» Іван Чайківський не задекларував дохід своєї дружини від продажу частки в бізнесі та помилився у зазначенні розміру коштів у членів сім'ї, що є ознакою адміністративного правопорушення.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Чайківський не зазначив 562 500 грн доходу своєї дружини від продажу частки в статутному капіталі приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс-Біо». Вказане підтверджується договором купівлі-продажу частки та акту її приймання-передачі. Нацагентство також підкреслило, що нардеп вказував цю частку у декларації за 2019 рік, а за 2020 рік – ні. Тому, на думку НАЗК, він знав про продаж бізнесу дружиною. Сам політик теж підтвердив продаж частки.

Іван ЧайківськийНародний депутат України

Крім того, Чайківський неправильно зазначив розмір коштів членів його сім'ї, які вони зберігають у банку, сума недостовірностей складає. Не задекларував політик і вартість житлового будинку загальною площею 559,4 квадратних метри в селі Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області, що в 13 кілометрах від Тернополя. Нардеп пояснив, що оцінка будинку не проводилася і йому невідомо звідки взялася вартість житла в державному реєстрі в сумі 1,975 млн грн. Також Чайківський не зазначив житла в Києві, яким він користувався для проживання у зв'язку з виконанням обов'язків депутата.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 654 180 грн, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа від «Європейської солідарності» Миколи Княжицького. Раніше орган дізнався, що політик не задекларував 1,2 млн грн застави, внесеної за підозрюваного.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: