НАТО планує розмістити в Східній Європі нові ударні групи – Столтенберг

Читать на русском
НАТО має намір розмістити у Східній Європі нові ударні групи. Їх можуть направити до Румунії та до Чорноморського регіону.
Діалог

НАТО має намір розмістити у Східній Європі нові ударні групи. Їх можуть направити до Румунії та до Чорноморського регіону.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час сьогоднішньої пресконференції.

Росія не вторглася в Україну 16 лютого: що тепер кажуть на Заході та як реагують у КремліПопри прогнози, сьогодні вночі Росія не вторглася в Україну. У Кремлі запевняють, що взагалі не хочуть війни, а на Заході попереджають, що агресія можлива будь-якої миті.

«Міністри (оборони країн НАТО - ред.) обговорили нові варіанти посилення нашої оборони та стримування, ухвалили рішення про розгляд розгортання нових бойових груп у Східній Європі», - сказав Столтенберг за підсумками першого дня засідання очільників оборонних відомств Альянсу.

За його словами, у разі схвалення нові бойові групи НАТО будуть скеровані до Румунії та країн Чорноморського регіону. Столтенберг додав, що Альянс поки що не бачить жодних ознак деескалації на кордоні України, попри заяви Росії щодо відведення військ.

«Інформація, якою ми ділимося, також підтверджується відкритими джерелами. Зі супутниковими знімками з комерційних апаратів, тому я думаю, що це досить складно оскаржити», - уточнив генсек НАТО.

Раніше НАТО відреагували на пересування збройних сил РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: