Берлін перед візитом Шольца обмірковує оборонну допомогу Україні

Читать на русском
В Німеччині розмірковують, яку оборонну допомогу можна надати Україні, однак це точно не буде летальна зброя.
Фото fbc.ua

В Німеччині розмірковують, яку оборонну допомогу можна надати Україні, однак це точно не буде летальна зброя.

Про це повідомляє німецьке агентство DPA.

Завтра, 14 лютого, в Україну з візитом прибуде німецький канцлер Олаф Шольц. Перед цим візитом Київ передав Берліну список побажань. Деякі речі німецькі політики розглядають більш детально. Джерело агентства зазначає, що уряду доведеться оцінювати можливість надання речей, які можуть знадобитися і німецькій армії.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«На зустрічі Шольца з українським президентом Володимиром Зеленським про які-небудь зобов'язання домовлено не буде. Однак, очікується, що Німеччина може погодитися на фінансову допомогу Україні під час цього візиту, про що українська сторона також просила», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що список побажань української сторони, який передали Берліну, включає низку озброєнь, які не є летальною зброєю, зокрема електронні системи стеження, обладнання для розмінування, захисні костюми, радіолокаційні станції та засоби нічного бачення.

Нагадаємо, глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц допустив можливість спільних європейських постачань оборонної зброї в Україну. Водночас він зазначив, що про постачання зброї тільки з Німеччини не може бути й мови.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: