Неякісна техніка для ЗСУ: заарештований голова «Кузні на Рибальському»

Читать на русском
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід голові заводу Кузня на Рибальському Валерію Шандрі. Він заарештований під заставу майже в 450 млн грн.
dbr.gov.ua

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід вже другому підозрюваному у справі про продаж для ЗСУ неякісної військової техніки. Сьогодні було винесене рішення щодо голови правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» Валерія Шандри.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Як змінювалися чисельність ЗСУ та витрати на оборону з 2013 рокуЯк змінювалася чисельність ЗСУ останні 9 років і скільки грошей витрачали на оборону – на інфографіці.

«7 липня Печерський суд розглянув клопотання слідчих та задовольнив його у повному обсязі, обравши голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень», - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, 2 липня слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику Міністра оборони, голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському» і ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони.

Чиновників підозрюють у змові та організації поставок в ЗСУ протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери і машини швидкої допомоги. В результаті, державі було завдано збитків на суму понад 475 млн гривень.

5 липня суд обрав одному з колишніх чиновників Міноборони запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з альтернативою застави в 443 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: