Зміцнення сил НАТО: майже тисяча американських військових прибула до Румунії

Читать на русском
До Румунії прибула оперативна група американських військових у рамках зміцнення сил НАТО на східному напрямку.
фото REUTERS

До Румунії прибула оперативна група американських військових у рамках зміцнення сил НАТО на східному напрямку.

Про це повідомляє Reuters 10 лютого із посиланням на Міністерство оборони Румунії.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

У відомстві повідомили, що в країну прибула оперативна група, яка отримала назву «Ягуар». Вона складається з 900 військовослужбовців та має на озброєнні групу «Страйкерів» (американська бойова машина).

Група розміститься на військовій базі «Михайло Когалнічану» в області Констанца на сході країни. США використовують цю базу з 1999 року, раніше там розташовувався загін авіації. Також на території Румунії розташована система ПРО сил НАТО.

«Посилення на східному фланзі з півночі на південь – це, безперечно, пріоритет НАТО. Ми дуже чітко донесли до російської сторони, що якщо вони продовжать курс на ескалацію і оберуть військовий шлях щодо України, вони побачать збільшення сил НАТО на східному фланзі», - заявив у Бухаресті радник Державного департаменту США Дерек Чоліт.

Нагадаємо, президент США Джо Байден пообіцяв перемістити до Європи близько 3000 військових для захисту східного флангу НАТО від можливого вторгнення Росії.

Зокрема, близько 1700 військовослужбовців мають розміститись у Польщі.

Водночас Угорщина відмовилася розмістити у себе додаткові сили НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: