Кремль відповів на ініціативу депутатів Держдуми щодо визнання «Л/ДНР»

Читать на русском
Пєсков прокоментував ініціативу депутатів Держдуми від КПРФ про визнання про ДНР і ЛНР на Донбасі.
Фото: Олександр Щербак / ТАСС

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував ініціативу депутатів Держдуми від КПРФ про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Про це пишуть російські РІА Новини.

Ігри в цивілізацію: «ДНР» і «ЛНР» готують економічний альянсВатажки самопроголошених республік на територіях окремих частин Донецької і Луганської областей обмінялися листами про формування незаконного економічного союзу.

За словами Пєскова, у питанні про визнання самопроголошених Донецькою та Луганською народних республік (ДНР та ЛНР) «важливо уникати кроків, які можуть призвести до ескалації». Також він вважає, що на цій темі не потрібно намагатись заробляти політичні бали.

При цьому прессекретар описав ситуацію на Донбасі як дуже «напружену та чутливу» і закликав утриматися від дій, які б могли цю напруженість посилити.

Він додав, що сумнівається в актуальності коментарів щодо цієї ініціативи, оскільки вона ще не пройшла розгляд у Держдумі.

Нагадаємо, 19 січня депутати від КПРФ внесли до Держдуми проєкт звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання «ДНР» та «ЛНР».

Також повідомлялося, що США готують санкції проти ватажків проросійських бойовиків на Донеччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: