Російський фондовий ринок упав на тлі новин про можливий напад на Україну

Читать на русском
Загроза вторгнення Росії до України. Російський фондовий ринок та курс рубля розпочали тиждень 14 лютого з падіння.
Фото:AhmadArdity / Pixabay

Російський рубль, індекс Мосбіржі, а також індекс РТС розпочали тиждень із падіння на тлі заяв США про можливе вторгнення РФ в Україну вже найближчим часом.

Як повідомляє forbes.ru з посиланням на дані Московської біржі, ринок акцій РФ відкрився 14 лютого сильним падінням цін більшості blue chips на тлі заяв США про можливе швидке вторгнення російських військ в Україну та ситуацію на світових ринках капіталу.

У стані напруги: якої шкоди завдає військова ескалація українській економіціВійськова ескалація на кордонах з Україною триває, перевіряючи українську економіку на міцність. Яких потенційних ризиків варто очікувати найближчим часом – дізнавався політолог Олександр Радчук.

На старті ранкової сесії індекс Мосбіржі обвалився на 4,3% – до 3394,26 пункту. Максимальне падіння показали акції OZON.

Індекс РТС втратив близько 3% станом на 9.29 понеділка, 14 лютого. ВІН знизився до 1,424.76 пунктів.

Долар під час ранкових торгів подорожчав до 78,29 рубля. Це на 1,1 рубля більше, ніж було до завершення торгів 11 лютого. Американська валюта виявилася дорожчою за 78 рублів вперше після 28 січня. Пізніше вартість долара знизилася приблизно до 77,1 рубля.

Курс євро під час торгів вранці 14 лютого піднявся до 88,695 рубля, це приблизно на 1,6 рубля більше, ніж було на закритті торгів 11 лютого.

Вартість нафти Brent під час торгів уранці 14 лютого досягла $96 за барель. Більше $96 за барель Brent коштувала востаннє восени 2014 року.

Нагадаємо, днями західні ЗМІ повідомили, що військове вторгнення Росії в Україну може статися вже 15-16 лютого.

Деякі країни закликали своїх громадян покинути Україну. Водночас, в Україні заявили, що не треба панікувати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: