США посилять польське угруповання ще трьома тисячами військових

Читать на русском
Трьохтисячна група посилить американське угруповання в Польщі, яке зараз становить близько 8,5 тисячі військовослужбовців.
Ілюстративне фотоeurasia.expert

США збільшать свій військовий контингент у Польщі на три тисячі військовослужбовців. Це робиться з метою заспокоїти союзників по НАТО, які хвилюються через початок російсько-білоруських навчань біля польських і українських кордонів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на високопоставлених чиновників США.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

За даними джерел, в Польщі розгорнеться контингент зі складу 82-ї повітряно-десантної дивізії, яка базується безпосередньо в США, а не зі складу американських сил в Європі. Трьохтисячна група посилить Американське угруповання в Польщі, яке зараз становить близько 8,5 тисячі військовослужбовців.

Нагадаємо, що 10 лютого до Румунії прибула оперативна група американських військових в рамках зміцнення сил НАТО на східному напрямку.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що звернувся до США з проханням розмістити на постійній основі в країні американські війська на тлі можливої агресії РФ.

11 лютого на польську авіабазу Ласк (центр Польщі) прибули американські винищувачі F-15 для посилення східного флангу НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: