В Україну прибули відразу два літаки з черговими партіями військової допомоги від США

Читать на русском
Американські літаки привезли 130 тонн військового вантажу для ЗСУ - Javelin, Бойові постріли для гранатомета та інше оборонне спорядження
Фото з місця подійFacebook

Увечері 10 лютого до Києва прибуло ще два американських літака з військовою допомогою для Збройних сил України. Зокрема, ЗСУ отримали боєприпаси та нові установки ПТРК Javelin.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков у своєму Facebook.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Ще два птахи з військовою допомогою від наших партнерів з США в Києві. Javelin, Бойові постріли для гранатомета та інше оборонне спорядження для Збройних сил України. Всього на сьогодні ми отримали 15 птахів з військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки загальною вагою понад 1200 тонн» - написав він.

Вказується також, що конкретно ці два літаки привезли для ЗСУ 130 тонн боєприпасів і озброєння.

Нагадаємо, що Литва готується передати Україні партії зенітно-ракетних комплексів Stinger в рамках розширення військової допомоги - поставки заплановані на цей тиждень.

В Україні ввечері в середу, 9 лютого, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлився ще один літак з американською військовою допомогою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: