Зеленський поговорив з Макроном і Трюдо: що обговорювали

Читать на русском
Український, французький і канадський лідери обговорили Нормандський формат, деескалацію біля кордонів та фінансову допомогу для України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Сторони обговорили низку важливих державних питань.

Про розмову зі своїм французьким колегою Зеленський написав у Twitter. Там же він повідомив про телефонну бесіду з Трюдо.

З Макроном Зеленський обговорював переважно Нормандський формат.

«Продовжили діалог з Еммануелем Макроном. Подякував за його візит до Москви. Говорили про ситуацію безпеки та шляхи активізації мирного процесу в межах Н4, ТКГ. Обмінялися думками щодо останніх міжнародних переговорів. Ціную особисту залученість Еммануеля Макрона в процес деескалації» - написав Зеленський.

З Трюдо український президент говорив про деескалацію навколо України та надання фінансової підтримки Києву.

«Мав важливу розмову з моїм другом Джастіном Трюдо про дипломатичні зусилля наших союзників по деескалації. Вітаю рішення Канади надати значний фінансовий пакет для зміцнення України. Ще один потужний сигнал, що ми разом!»- повідомив він.

Нагадаємо, раніше в Україні прокоментували інформацію про можливе військове вторгнення Росії. Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що президент України, керівники розвідки та військове командування повністю контролюють ситуацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: