Байден провів розмову з Макроном після його візитів до РФ та Києва - подробиці

Читать на русском
Американський президент невдовзі проведе подібні телефонні розмови з лідерами інших європейських країн.
Корреспондент.net

Американський лідер Джо Байден обговорив із президентом Франції Емманюелем Макроном ситуацію з російськими військами біля українських кордонів.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому, а також речниця Білого дому Джен Псакі.

«Президенти обговорили офіційні зустрічі президента Макрона в Росії та Україні. Крім того, вони порушили питання зусиль, спільно з союзниками й партнерами, щодо дипломатичного шляху деескалації ситуації, яку спричинили зосередження російських військ поблизу українських кордонів», - йдеться у повідомленні.

При цьому, речниця Білого дому зазначила, що Байден невдовзі проведе подібні телефонні розмови з лідерами інших європейських країн.

Макрон прагне домовитися з Путіним, щоб стати «героєм, який врятував Україну» – PoliticoВодночас деякі країни Заходу не в захваті від дій Макрона; вони вважають, що їм через його переговори доведеться піти на поступки Москві

Псакі також додала, що наразі американська адміністрація не може сказати, чи змогли перемовини Макрона з російським президентом Володимиром Путіним спричинити деескалацію. Згідно з даними американської розвідки, Росія продовжує свої військові маневри поблизу кордонів України.

Раніше ми повідомляли, що Макрон переговорив із британським прем'єром Джонсоном перед поїздкою до Києва та РФ.

Нагадаємо, що у вівторок, 8 лютого, президент Франції Еммануель Макрон відвідав Україну. Це був перший офіційний візит лідера Французької Республіки до Києва з 1998 року.

Під час цього візиту, Україна уклала нові контракти з Францією.

Макрон розповів Зеленському, про що напередодні говорив із Путіним.

Також нагадаємо, що Макрон, президент Польщі Анджей Дуда і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели ввечері 8 лютого зустріч у Берліні в рамках Веймарського трикутника.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: