Під Рівним сталася бійка зі стріляниною між копачами бурштину та СБУ, є поранені

Читать на русском
На Рівненщині стався конфлікт між правоохоронцями та незаконними копачами бурштину. Всього поранено вісім людей.
ілюстративне фото112.ua

На Рівненщині стався конфлікт між правоохоронцями та незаконними копачами бурштину. Постраждали вісім людей. Наразі дії співробітників СБУ перевіряє ДБР.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 11 лютого.

Легальний видобуток бурштину: скільки коштують дозволиДозволи на видобуток бурштину видають на ділянки в Рівненській і Житомирській областях. Скільки вони коштують – на інфографіці.

«За попередньою інформацією, 10 лютого 2022 року близько 17:00 неподалік села Єльне Сарнинського району Рівненської області між правоохоронцями та цивільними сталася сутичка. Співробітники Служби запідозрили їх у незаконному видобутку бурштину та хотіли перевірити цю інформацію», - сказано у повідомленні.

Копачі почали чинити опір працівникам СБУ. Почалася бійка, здобувачі пустили в хід ножі, сокири та бензопили. Співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти з вогнепальної зброї.

«Внаслідок інциденту 5 цивільних осіб госпіталізовано з вогнепальними пораненнями. У чотирьох із них уражені ноги, у одного з постраждалих рана передпліччя. Поки що їх життю нічого не загрожує», - зазначили у ДБР.

Наразі у ДБР перевіряють правомірність дій співробітників Управління СБУ на Рівненщині під час бійки з нелегальними копачами бурштину.

Свою позицію щодо іциденту також виклали у пресслужбі СБУ.

За словами силовиків, вони 10 лютого проводили рейд із протидії незаконному видобутку бурштину на території Рівненської області. Поблизу села Єльне «на них напали місцеві жителі, озброєні сокирами, холодною та травматичною зброєю».

«Чоловіки не реагували на законні вимоги правоохоронців та завдали поранення декільком співробітникам Служби. Співробітники СБУ, діючи в межах Закону та зважаючи на обставини, вимушені були застосувати зброю, щоб припинити злочинні дії нападників», - сказано в повідомленні.

В результаті було поранено п'ятьох місцевих жителів і трьох співробітників СБУ.

Небезпеки для їхнього життя немає, після надання їм медичної допомоги четверо від госпіталізації відмовилися.

СБУ встановила особи місцевих жителів, які займалися незаконним видобуванням бурштину. їм інкримінують ст. 240-1, 441 ККУ. Відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, у вересні минулого року на Рівненщині поліція вилучила понад 15 кг бурштину.

«Слово і діло» писало про те, скільки перевірок здійснила Держекоінспекція за рік за фактами нелегального видобутку бурштину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: