На Рівненщині поліція вилучила понад 15 кг бурштину

Читать на русском
Більше 15 кілограмів бурштину, 13 мотопомп і транспорт вилучено поліцейськими під час рейдів 22-24 вересня в Рівненській області.
Фото з відкритих джерел.

Більше 15 кілограмів бурштину, 13 мотопомп і транспорт вилучено поліцейськими під час рейдів 22-24 вересня в Рівненській області.

Як повідомляється на сайті Національної поліції України, рейди проводилися в рамках заходів з протидії та запобігання незаконного видобутку бурштину-сирцю та знищення лісових масивів.

Легальний видобуток бурштину: скільки коштують дозволиДозволи на видобуток бурштину видають на ділянки в Рівненській і Житомирській областях. Скільки вони коштують – на інфографіці.

Крім того правоохоронці вилучили вироби з бурштину і три одиниці зброї.

Все вилучене в рамках досудового розслідування направлятися для проведення експертизи.

Нагадаємо, Верховна рада в липні ухвалила закон про посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення. Мова про гіпс, крейду, пісок, вапняк і деякі інші копалини. Тепер за нелегальний видобуток загрожує кримінальна відповідальність.

Також на інфографіці можна подивитися, скільки перевірок здійснила Держекоінспекція в 2020 році щодо незаконного видобування бурштину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: