Стало відомо, скільки підлітків уже оформили «тисячу Зеленського»

Читать на русском
В Україні за програмою єПідтримка для вакцинованих від COVID підлітків у банках відкрито понад 39 тисяч рахунків.
Фото: DW

В Україні на сьогодні за програмою «єПідтримка» для вакцинованих від COVID підлітків у банках відкрито понад 39 тисяч рахунків.

Про це розповіла заступник міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич під час брифінгу у п'ятницю, 11 лютого.

Тисяча за вакцинацію: як купити ліки та на що можуть витратити гроші підліткиХто і як може витратити тисячу за вакцинацію на ліки, на які послуги тисячу можуть витратити підлітки – у матеріалі.

«Це майже 64% дітей, які отримали повний захист від коронавірусної хвороби. Відомо, що на 1,2 мільйона гривень було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби. На майже 400 тисяч гривень – товари спортивного призначення, та ще 153 тисячі гривень було витрачено на послуги у сфері освіти», – заявила Карчевич.

За даними МОЗ, станом на 11 лютого вже понад 73 тисячі дітей віком від 12 до 17 років отримали одну дозу щеплення від COVID-19 і ще понад 62 тисячі - дві дози.

Нагадаємо, з 7 лютого громадяни від 14 років, щеплені двома дозами вакцини, почали отримувати одну тисячу гривень від держави.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим пенсіонерам безкоштовний смартфон. Програма почне працювати з квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: