Федоров розповів, коли пенсіонери зможуть записатися в чергу на отримання смартфона

Читать на русском
Пенсіонери віком від 60 років, які хочуть отримати безкоштовний смартфон від держави, зможуть стати в чергу у квітні цього року.
24 канал

Пенсіонери віком від 60 років, які хочуть отримати безкоштовний смартфон від держави, зможуть стати в чергу у квітні цього року.

Про це заявив під час брифінгу у вівторок, 8 лютого, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тисяча за вакцинацію: як купити ліки та на що можуть витратити гроші підліткиХто і як може витратити тисячу за вакцинацію на ліки, на які послуги тисячу можуть витратити підлітки – у матеріалі.

«У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап – отримання смартфонів – залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року», – сказав він.

Також поки що невідомо, що це будуть за пристрої. На запитання щодо джерела фінансування цього проєкту віцепрем'єр не відповів.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що українці віком від 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон та пільговий тариф. Програма запрацює вже цієї весни.

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Україні запрацювала програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Як розповіли у Кабміні - найчастіше українці витрачають гроші на покупку книг, квитки у кіно та подорожі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: