Тисяча за вакцинацію: як оформити для підлітків

Читать на русском
Почали плати підліткам тисячу за вакцинацію. Виплати для тих, хто має зелений COVID-сертифікат у додатку Дія.
Слово і діло

З понеділка 7 лютого починають виплати 1 тисячі гривень українцям від 14 років, які мають «зелений» COVID-сертифікат у додатку «Дія».

ПриватБанк почав оформлення спеціальних цифрових карт, повідомили у пресслужбі банку.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Підлітки, які вже є клієнтами банку, зможуть відкрити карту в мобільному додатку Приват24. Для цього потрібно зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «додати» і вибрати карту «єПідтримка». Для зарахування грошей треба перейти за посиланням в додаток «Дія» і подати заявку на виплату на карту ПриватБанку.

Якщо у підлітка немає картки ПриватБанку, йому необхідно пройти ідентифікацію у відділенні ПриватБанку, маючи при собі ІПН і паспорт громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Після цього необхідно зареєструватися в Приват24 і оформити карту «єПідтримка».

Нагадаємо, гроші можна витратити на книги, кіно, театри, концерти, спортклуби, квитки на подорожі. Українці віком від 60 років можуть купити за неї ліки. Також у планах внести доповнення, щоби тисячу за вакцинацію можна було витратити на оплату комунальних послуг.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що українці, вакциновані третьою (бустерною) дозою, отримають додатково 500 грн у рамках програми єПідтримка.

Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: