Підлітки від 14 років також отримають тисячу за вакцинацію: список покупок та послуг розширили

Читать на русском
Отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію двома дозами COVID-19 тепер зможуть і підлітки 14-18 років. Куди можна витрачати гроші.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

В Україні отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію двома дозами COVID-19 тепер зможуть і підлітки 14-18 років. Уряд розширив перелік товарів та послуг, на які можна витратити гроші.

Рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 2 лютого. Воно набуває чинності з 7 лютого.

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Підлітки 14-18 років відтепер зможуть скористатися програмою єПідтримка. Уряд сьогодні розширив ініціативу Президента. Крім стандартних цілей на спорт, кіно, театри, подорожі, кошти програми можна буде витрачати на освітні курси, шкільне приладдя та канцелярські вироби», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він додав, що українці віком від 60 років уже витратили понад 132 млн грн на ліки через 9 днів після розширення програми.

«У найближчій перспективі також надамо можливість вакцинованим людям з інвалідністю І та ІІ групи купувати лікарські засоби», - додав Шмигаль.

Нагадаємо, за бустерне щеплення українці отримають ще по 500 гривень.

Також повідомлялося, що з 31 січня невакцинованих медиків та комунальників можуть усувати від роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: