Єрмак розповів про результати дев'ятигодинної зустрічі радників Нормандського формату в Берліні

Читать на русском
Єрмак висловив надію на швидкий початок роботи ТКГ по Донбасу і на наступну зустріч радників Нормандського формату
Андрій ЄрмакСкриншот

У ході дев'ятигодинної зустрічі радників лідерів країн-учасниць нормандського формату 10 лютого в Берліні сторонам знову не вдалося узгодити підсумковий документ зустрічі. Однак сторони висловили бажання продовжувати переговори.

Про це заявив 11 лютого глава Офісу президента України Андрій Єрмак на брифінгу за підсумками зустрічі.

«Сьогодні всі сторони підтвердили, що налаштовані продовжувати переговори. Всі погодилися з тим, що необхідно розблокувати ТКГ. Ми не змогли дійти до будь-якого загального документа» - сказав він, додавши, що радники можуть найближчим часом провести ще одну зустріч.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Єрмак також висловив сподівання, що на найближчому засіданні ТКГ буде розглянуто питання законів, імплементації яких вимагають від України в рамках Мінських угод.

«Сподіваюся, що на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи будуть розглянуті закони, які передбачені Мінським форматом. У нас є кілька успішних кейсів, в т. ч. стосовно припинення вогню. І є впевненість, що ми досягнемо такого бажаного для всіх українців результату» - запевнив він.

За його словами, зустріч Нормандського формату на рівні міністрів зараз не обговорюється. Україна має бажання вийти на зустріч рівня лідерів, минаючи проміжні стадії.

«Про рівень міністрів ми навіть не говорили. Відбувається процес. Всі зацікавлені. Всі говорять про те, що дійсно потрібно підготувати та зробити можливою зустріч лідерів. Я не можу сказати конкретну дату. Ми точно зустрінемося з політрадниками, я думаю дуже скоро, ми ще не визначилися де, але ми будемо говорити» - підкреслив він.

Також він не став коментувати вимогу Байдена і Держдепартаменту США до американських громадян про негайну втечу з України всіма способами, сказавши, що був на зустрічі та не чув, що там говорили у Вашингтоні.

Нагадаємо, в Берліні в четвер, 10 лютого, пройшла друга в цьому році зустріч політичних радників лідерів нормандської четвірки - України, Росії, Німеччини та Франції.

Перед зустріччю в МЗС України заявили, що розблокування роботи ТКГ з Донбасу є головною метою України на зустрічі політичних радників лідерів країн нормандського формату. Є й інші цілі, яких сподівається досягти українська сторона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: