У ДБР обіцяють найближчим часом назвати нові прізвища фігурантів «вугільної справи»

Читать на русском
Сьогодні матеріали кримінального провадження складають понад 120 тисяч аркушів даних - показань, документів та іншої інформації
Олексій Сухачовdbr.gov.ua

Державне бюро незабаром оголосить нові прізвища фігурантів у гучній «вугільній справі», в якій замішаний серед інших колишній президент України Петро Порошенко.

Про це заявив директор ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми «Право на владу».

«Хочу повідомити українцям, що незабаром ви почуєте нові імена та прізвища» - пообіцяв він.

Сухачов підкреслив, що на сьогодні матеріали кримінального провадження складають понад 120 тисяч аркушів даних - показань, документів та іншої інформації.

Мінімальний запобіжний захід для Порошенка: про що може свідчити таке рішення судуАдвокат розповів, про що може свідчити обрання для Порошенка мінімального запобіжного заходу.

«Це допити, це матеріали банківської справи з фінансових установ, це розсекречена інформація із засідань Ради національної безпеки та оборони, це матеріали, які ми отримали в рамках кримінально провадження від Кабінету міністрів, від Офісу президента, від розвідувальних органів. Тобто слідство триває. Завершальна стадія, як нам визначив суд, це кінець серпня 2022 року. Якщо буде необхідно, якщо слідчі обґрунтують, слідство буде продовжено», - розповів директор ДБР.

Нагадаємо, раніше в ДБР заявили, що одночасний допит п'ятого президента Петра Порошенка і народного депутата Віктора Медведчука в рамках «вугільної справи» можливий в тому випадку, якщо їхні свідчення будуть відрізнятися.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставку вугілля з ПАР і організував поставки вугілля з ОРДЛО. Детальніше про те, в яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент, можна прочитати в матеріалі «Слово і Діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: