Литва передасть Україні партії зенітно-ракетних комплексів

Читать на русском

Литва готується передати Україні партії зенітно-ракетних комплексів Stinger у рамках розширення військової допомоги – поставки заплановані вже цього тижня.
Reuters

Литва готується передати Україні партії зенітно-ракетних комплексів Stinger у рамках розширення військової допомоги – поставки заплановані вже цього тижня.

Про це повідомила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Ми збільшуємо кількість військових інструкторів в Україні та надаватимемо Україні додаткове озброєння та військове обладнання. Я повідомила пану прем'єр-міністру, що незабаром найближчими днями в Україну надійдуть зенітно-ракетні комплекси Stinger. Я сподіваюся і щиро бажаю, що Україні ніколи не доведеться ними скористатися», – сказала прем'єр Литви.

Наживо | Спільна заява Прем’єр-міністрів України та Литви, Дениса Шмигаля та Інгріди Шимоніте 10.02in time Ukraine

Раніше ми писали, що Литва просить США розмістити в країні війська на постійній основі.

Також нагадаємо, Збройні сили Литви підвищили рівень боєздатності на тлі можливої ​​агресії Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: