Литва заплатить мігрантам за від'їзд із країни: скільки отримають нелегали

Читать на русском
Близько 300 мігрантів, які цього року нелегально потрапили до Литви, погодилися добровільно повернутися в країну походження. Вони отримають компенсацію.
Фото: Mindaugas Kulbis / AP

Близько 300 мігрантів, які цього року нелегально потрапили до Литви, погодилися добровільно повернутися в країну походження комерційними рейсами наступного тижня і отримають виплату в 1000 євро.

Про це розповів заступник начальника прикордонної служби Литви Римантас Петраускас у коментарі [BNS] (https://www.bns.lt/).

У ДМС описали портрет «ідеального мігранта» для УкраїниУкраїна з урахуванням демографічної кризи потребує певної категорії мігрантів, заявила глава ДМС.

«На даний момент у нас 272 особи, які покинуть країну, абсолютна більшість — із компенсацією у 1000 євро. Одиниці відлетіли і не отримали цих виплат», - сказав Петраускас.

За його словами, абсолютну більшість мігрантів становлять громадяни Іраку, кілька людей повертаються до Росії та Індії. Мігрантів перевозять комерційними рейсами, ще близько 80 людей не залишили країну.

«Вони будуть відправлені найближчим часом, тому що рейси до Стамбула виконуються шість днів на тиждень, а потім вони будуть розподілені туди, де вони мають бути. Ми думаємо, що ця кількість буде відправлена ​​до середини наступного тижня», - сказав він.

Свої виплати мігранти отримають у аеропорту.

Минулого року до Литви в'їхало понад 4,2 тисячі мігрантів. На сьогоднішній день понад тисячу мігрантів залишили Литву добровільно або їх депортували.

Нагадаємо, у січні Литва скасувала надзвичайний стан через завершення міграційної кризи.

При цьому з Білорусі до Польщі продовжують прориватися мігранти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: