За добу зафіксували понад 41 тисячу нових випадків коронавірусу

Читать на русском
Минулої доби коронавірус в Україні виявили у 41 694 людей, зафіксовано 280 летальних випадків, 16 628 пацієнтів одужали.
Reuters

Минулої доби коронавірус в Україні виявили у 41 694 людей, зафіксовано 280 летальних випадків, 16 628 пацієнтів одужали.

Добовий показник захворюваності тримається на високому рівні і є другим серед найбільших за час пандемії. Рекордна кількість нових випадків була зафіксована 4 лютого, тоді виявили 43 778 інфікованих, інформує МОЗ.

Подкаст «Словом» за 10 лютого: зустріч у Нормандському форматі, заохочення для вакцинованих українців та нові подробиці щодо ДТП з ТрухінимСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіла 4 421 741 людина, з них 3 729 976 одужали, померли – 102 167.

Нагадаємо, Кабмін розширив список заохочень для вакцинованих українців. З 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення від коронавірусу, отримають додаткову допомогу у розмірі 500 гривень.

Також уряд дозволив громадянам віком від 60 років та особам з інвалідністю І та ІІ групи використовувати гроші «єПідтримки» на оплату комунальних послуг та купівлю ліків.

Як відомо, програма «єПідтримка» запрацювала в Україні у грудні 2021 року. Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Найчастіше ці гроші витрачають на покупку книг, квитки у кіно та подорожі.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що вакциновані пенсіонери отримають від держави безкоштовний смартфон із пільговим тарифом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: