Гроші за бустерну дозу та оплата комуналки «ковідною» тисячею: програму «єПідтримка» знову розширили

Читать на русском
Гроші за бустерну дозу. У березні 2022 року українці зможуть отримувати 500 гривень за бустерне щеплення від коронавірусу. Деяким громадянам дозволили витрачати гроші за вакцинацію на оплату комуналки.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив нові рішення, які дозволять розширити державну програму «єПідтримка».

Про це стало відомо під час засідання уряду у середу, 9 лютого.

Вакциновані українські пенсіонери безкоштовно отримають смартфон – ЗеленськийСмартфон для пенсіонерів за вакцинацію. Зеленський пообіцяв, що українці віком від 60 років безкоштовно отримають телефон уже навесні.

Так, з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, отримають додаткову допомогу у розмірі 500 гривень.

Також Кабмін дозволив громадянам віком від 60 років та особами з інвалідністю І та ІІ групи використовувати кошти «єПідтримки» на оплату комунальних послуг (з 28 лютого). А з 14 лютого особам з інвалідністю І та ІІ групи дозволили використати кошти на купівлю ліків.

Крім того, термін використання тисячі гривень, яку виділяють за вакцинацію від коронавірусу, продовжили з 4 до 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунок.

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Україні запрацювала програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Як розповіли у Кабміні - найчастіше українці витрачають гроші на покупку книг, квитки у кіно та подорожі.

Пізніше програму розширили – тепер отримати тисячу гривень за вакцинацію двома дозами можуть і підлітки віком від 14 років, а люди похилого віку можуть витратити гроші на ліки.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що вакциновані українські пенсіонери отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон та пільговий тариф. Програма стартує у квітні цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: