Силовий розгін Майдану: у справі допитали одного із нардепів

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва у справі силового штурму на Майдані 18 лютого 2014 року допитав нардепа та колишнього віцепрем'єра Кубіва.
фото ЕРА

Шевченківський райсуд Києва у справі силового штурму на Майдані 18 лютого 2014 року, в якому обвинуваченим є колишній начальник управління СБУ у Києві та області Олександр Щеголєв, допитав чинного нардепа та колишнього першого віцепрем'єр-міністра – міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва.

Про це поінформувала ГО «Адвокатська дорадча група» у Facebook у понеділок, 13 грудня.

Восьма річниця Майдану: що тепер із євроінтеграційними обіцянками політиківВосьма річниця початку Революції гідності буде 21 листопада. Слово і діло пропонує подивитися, що тепер із обіцянками політиків щодо євроінтеграції.

«Справа Щеголєва – Шевченківський суд 8 грудня 2021 року допитав свідка Степана Кубіва у справі силового штурму на Майдані 18 лютого 2014 року. Під час Майдану Кубів був комендантом Будинку Профспілок, де внаслідок силового штурму сталася пожежа. Кубів у суді розвіяв міфи про самовільне захоплення Будинку профспілок протестувальниками, про утримання там зброї та існування якоїсь секретної лабораторії ⁠- такі чутки поширювалися, щоб дискредитувати мирні протести», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, говорячи про штурм 18 лютого 2014 року, Кубів зазначив, що засідання штабу опору проходили щодня, і на одному з таких засідань колишній народний депутат Геннадій Москаль повідомив, що правоохоронці готуються до штурму, і тоді ж з'явилася заява тодішніх голови МВС Віталія Захарченка та керівника СБУ Олександра Якименка «і ми були названі терористами».

«Нам поставили ультиматум спочатку до 16 години, потім до 18 години. У центральній частині міста було багато працівників міліції з кийками та зброєю. Було зупинено транспортні під'їзди до центру. Нам треба було взяти продукти харчування і нам треба було йти пішки метрів 700 униз у бік Подолу. Все було огороджено, нас не пропускали: стояли машини, люди у цивільному та міліція. Відбувався справжній жах. Били молодих людей, людей старшого віку. То були варвари, які представляли спецслужби. Зокрема це були Беркут, Альфа та інші підрозділи», - розповів він.

Нагадаємо, у листопаді було завершено досудове розслідування щодо «банди Януковича» у справі Майдану.

Генпрокурор Ірина Венедіктова прокоментувала вирок у справах Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: