Зеленський призначив на посади 28 суддів, серед них двоє суддів Майдану

Читать на русском
Двоє суддів - Петро Заруба та Андрій Ключник, призначені указами Зеленського, отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності за свої рішення, які обмежували права і свободи учасників Революції Гідності.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський низкою указів призначив 28 суддів, двоє з яких причетні до переслідування учасників Революції гідності.

Про це свідчать укази, що оприлюднені на сайті Офісу президента.

Зазначається, що відповідні укази №610, №612, №613, №614 президент підписав минулої доби, 1 грудня.

27 суддів призначили на посади до місцевих судів першої інстанції та 1 суддю до господарського суду Донецької області.

Водночас, згідно даними «Фонду Dejure», двоє суддів - Петро Заруба та Андрій Ключник, призначені указами Зеленського, отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності у 2018 році. Зокрема, за свої рішення, які обмежували права і свободи учасників Революції Гідності у 2013-2014 роках.

Судова реформа в Україні: хто та як має займатися очищенням ВККС і ВРПСудова реформа в Україні призупинилася на етапі формування Етичної комісії. Слово і діло пропонує подивитися, які органи мають займатися очищенням ВККС та ВРП.

Зарубу президент призначив суддею Дарницького районного суду міста Києва, а Ключника - суддею Святошинського районного суду міста Києва.

За повідомленням громадських активістів, Ключнику видали негативний висновок за те, що 2014 року він ув’язнив учасника Революції гідності Олександра Костура «за участь у протестах».

Заруба отримав негативний висновок ГРД через своє рішення про позбавлення водійських прав учасниці «Автомайдану» у 2014 році.

Варто зазначити, що 17 листопада Вища рада правосуддя звернулася до президента невідкладно призначити суддів на вакантні посади з представленого переліку.

Нагадаємо, що Етична рада, яка перевірятиме на добропорядність кандидатів та членів Вищої ради правосуддя, обрала голову, її заступника та офіційно розпочала свою роботу.

Раніше у Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо суддів.

Також нагадаємо, що у центрі Києва мітингували проти Зеленського.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: