Німеччина назвала терміни рішення щодо сертифікації «Північного потоку-2»

Читать на русском
Рішення про сертифікацію Північного потоку 2 у першій половині 2022 року чекати не варто. У Німеччині вважають, що цей процес затягнеться довше.
eurointegration.com

Рішення про сертифікацію «Північного потоку 2» у першій половині 2022 року чекати не варто. У Німеччині вважають, що цей процес затягнеться довше.

Про це повідомив глава німецького Федерального мережевого агентства Йохен Хоманн.

«Рішення про сертифікацію оператора газопроводу «Північний потік-2» навряд чи буде прийнято до кінця червня, незважаючи на установу Nord Stream 2 AG дочірньої структури в Німеччині», – розповів він.

Газова зброя проти Кремля: як німецький регулятор зіграв на руку УкраїніСертифікація Північного потоку-2 може бути відкладена на 6-8 місяців, що на користь Україні.

Наразі регулятор ФРН ще чекає отримання всіх документів, які необхідні для розгляду заявки про сертифікацію газопроводу.

Нагадаємо, Німеччина не виплачуватиме компенсацію у разі відмови у сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2».

Додамо, «Газпром» 10 вересня оголосив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про старт заповнення газом першої нитки ПП-2 стало відомо на початку жовтня. Після цього Федеральне мережеве агентство ФРН отримало документи на сертифікацію Nord Stream 2 AG як незалежного газотранспортного оператора. Проте сертифікацію було припинено.

У грудні розпочалося заповнення газом другої нитки газопроводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: