Комунальні тарифи в Україні зросли, а субсидії впали – колишній віцепрем'єр-міністр

Читать на русском
З 2018 року суми субсидій особливо не змінилися, а от кількість одержувачів державної допомоги скоротилася чи не втричі, стверджує колишній посадовець
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

** В Україні за три роки в три рази впала кількість одержувачів субсидій, а тарифи на комунальні послуги тільки за минулий 2021 рік зросли мінімум на 50%**.

Про це заявив колишній віцепрем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Відкрийте дані свого ж Держкомстату і подивіться: цього року в жовтні нам нарахували 16,5 мільярда платежів, а рік тому - 11 мільярдів. Тобто за рік тарифи зросли на 50%. Це дані уряду» - сказав він, говорячи про підвищення комунальних тарифів.

Житлові субсидії: політики обіцяють монетизацію та своєчасну виплатуМонетизувати житлові субсидії, збільшити їхнє фінансування та справно платити обіцяють президент, Кабмін та нардепи.

Розенко додав, що з 2018 року суми субсидій особливо не змінилися, а ось кількість одержувачів державної допомоги скоротилася чи не в три рази.

«Попри зростання тарифів, у нас на 500 тисяч осіб менше отримують субсидії, ніж минулого року. Може, причина в уряді, що у 2018 році 7,5 мільйона українців отримували субсидії, а сьогодні - 2,5 млн? А що сталося? Хіба у нас втричі збільшився розмір зарплат, пенсій?»- резюмував він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу в Раді розповів, що в опалювальному сезоні 2021-2022 років очікується підвищення субсидій до 2000 грн і вище.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: