Українцям додадуть ще один тариф на опалення в платіжках за комуналку

Читать на русском
Пояснюють ситуацію тим, що гроші від абонплати за комунальну послугу підуть виключно на обслуговування інфраструктури
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українцям незабаром додадуть ще один комунальний платіж. Крім оплати газу та опалення за спожиті обсяги їм доведеться платити ще й абонентську плату за опалення - в тому числі за ті місяці, коли житло не опалюється.

Про це повідомляє інформаційний портал «На пенсії».

Житлові субсидії: політики обіцяють монетизацію та своєчасну виплатуМонетизувати житлові субсидії, збільшити їхнє фінансування та справно платити обіцяють президент, Кабмін та нардепи.

Новий платіж з'явиться відповідно до законів «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік комунальних послуг». Раніше всі принади нової норми відчули на собі кияни, а з січня 2022 року оновлені платіжки почали отримувати й в інших містах. Пояснюють ситуацію тим, що гроші від абонплати підуть виключно на обслуговування лічильників і тепломереж.

Також зазначається, що за формулою для розрахунку абонплати основний показник - це розмір прожиткового мінімуму. Відповідно, зі зростанням прожиткового мінімуму зростатиме і розмір абонплати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Комунальні підприємства Києва та багатьох інших українських міст почали нарахування клієнтам абонентської плати за надання комунальних послуг - зокрема, за вивезення сміття, гарячу і холодну воду, опалення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: