Нардеп від ОПЗЖ Павленко забув про гроші в банку, але цього недостатньо для порушення – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство провело перевірку декларації члена парламенту від ОПЗЖ і знайшло там деякі неточності, які не є порушенням.
Юрій Павленкофото: my.ua

Народний депутат України від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Павленко не задекларував 119 814 грн, які зберігаються на його банківському рахунку, проте цього недостатньо для відповідальності.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації політика за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, нардеп Павленко забув про майже 120 тисяч грн, які лежать на рахунку в Ощадбанку. Вказану інформацію НАЗК повідомили на запит в самому державному банку. Сам політик пояснив, що помилково не зазначив цю інформацію, але це означає, що він знав про гроші.

Юрій ПавленкоНародний депутат України

Також нардеп неточно вказав дані про вартість автівки його сина Volkswagen Golf 2019 року випуску 894 тис. грн замість правильних 897 556 грн. Павленко сказав, що написав цю суму зі слів сина. Крім того, він забув про дохід своєї дружини в 36 700 грн, які їй перерахували на рахунок в Альфа-банку. До того ж, політик помилково зазначив 100 тис. грн видатку, який не підлягав декларуванню.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 119 814, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. Ознак правопорушень, передбачених частиною 4 статі 172-6 КУпАП та ст. 366-2 ККУ, не виявлено», – наголошують у НАЗК.

Не знайшло Нацагентство в декларації Павленка й ознак необґрунтованого активу, незаконного збагачення та конфлікту інтересів.

Нагадаємо, НАЗК скерувало до Офісу генпрокурора висновок стосовно нардепа від «Європейської солідарності» Миколи Княжицького. Раніше орган дізнався, що політик не задекларував 1,2 млн грн застави, внесеної за підозрюваного.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: