Нардеп Кузьміних не з'явився до суду, просить провести відеоконференцію

Читать на русском
Сторона захисту підозрюваного члена українського парламенту повідомила, що її клієнт поїхав до Житомира за документами.

Адвокат народного депутата від фракції «Слуга народу» Сергія Кузьміних Лариса Криворучко повідомила, що її клієнт поїхав до Житомира за паспортом і не встиг повернутись. Тому захист просить провести відеоконференцію з місцевим судом.

Про це 8 лютого адвокат заявила під час судового засідання у Вищому антикорупційному суді, повідомляє «Слово і діло».

За її словами, нардеп Кузьміних вчора, 7 лютого, пізно ввечері поїхав до Житомира і не встиг повернутись. Тому адвокат політика просила проводити відеоконференцію з Житомирським апеляційним судом, де зараз перебуває її клієнт.

Також прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надав адвокату Криворучко копію клопотання про застосування запобіжного заходу до нардепа Кузьміних. За його словами, 7 лютого в приміщенні НАБУ захист відмовився від одержання цих документів, тому їх надають тільки зараз. Суддя зробив перерву на 3 години для ознайомлення адвоката з клопотанням.

Як відомо, НАБУ викликало до себе нардепа Кузьміних на 29, 30 січня та 1 лютого, проте той не з'явився. Його адвокат повідомив, що підозрюваний перебуває в закладі охорони здоров'я. Однак жодних документальних підтверджень того, що політик не може покидати заклад слідству не було надано. Тому НАБУ знову викликало Кузьміних на 10:00 3 лютого, втім він знову не з'явився. Тож детектив оголосив його в розшук. Після Кузьміних сам прийшов з адвокатом до НАБУ, де його затримали.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні впливом. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: