НАБУ оголосило в розшук нардепа від «Слуги народу» Кузьміних

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку винесли постанову про оголошення в розшук члена українського парламенту, який не з'являється на виклики.
Сергій Кузьмінихфото: Facebook

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Слуга народу» Сергія Кузьміних, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«3 лютого НАБУ оголосило в розшук народного депутата України, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ», – інформують у відомстві.

Як стверджують у НАБУ, 31 січня захисник нардепа повідомила по телефону слідству, що наразі депутат перебуває у закладі охорони здоров'я та на виклик не прибуде. Однак, ані сам нардеп, ані його захисник відмовляють повідомити слідство про заклад охорони здоров'я, в якому начебто перебуває підозрюваний. Тому це, на думку НАБУ, є підставою для оголошення в його розшук.

Як відомо, НАБУ викликало до себе нардепа Кузьміних на 29, 30 січня та 1 лютого, проте той не з'явився. Його адвокат повідомив, що підозрюваний перебуває в закладі охорони здоров'я. Однак жодних документальних підтверджень того, що політик не може покидати заклад слідству не було надано. Тому НАБУ знову викликало Кузьміних на 10:00 3 лютого, втім він знову не з'явився. Тож детектив оголосив його в розшук.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні впливом. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: