Нардеп Кузьміних заявив, що не знає про розшук НАБУ і не отримував повістку

Читать на русском
Нардеп СН Сергій Кузьміних, якого НАБУ та САП підозрюють у отриманні 558 тисяч гривень хабаря, заявив, що нічого не знає про подання його до розшуку.
Сергій Кузьміних фото: Facebook

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Кузьміних, якого НАБУ та САП підозрюють у отриманні 558 тисяч гривень хабаря, заявив, що не ховається від слідства, проте нічого не знає про подання його до розшуку НАБУ.

Про це нардеп написав у Facebook у п'ятницю, 4 лютого.

«Слуга народу» Кузьміних просить тимчасово виключити його із фракціїНардеп від Слуги народу Сергій Кузьміних, якого викрили під час отримання хабаря, просить виключити його із фракції на період розслідування.

«Я, Кузьміних Сергій, з подивом дізнався з інтернету про мій розшук, у який мене подало НАБУ. Шановні детективи, я не ховаюсь і не маю такого наміру. Дивлячись на інформаційний тиск, офіційно повідомляю про готовність брати участь у всіх процесуальних діях. Вам відома вся інформація, яку надає мій адвокат Криворучко Л.С. щодня на офіційну електронну адресу Національного антикорупційного бюро України», - повідомив Кузьміних.

Нардеп додав, що до сьогодні ні він, ні адвокат не отримували повістку, як передбачено законом. При цьому всі наші контакти працівникам НАБУ відомі.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили на отриманні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння у укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею Житомирської області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього лише провели обшуки.

Пізніше генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні службовим впливом.

Повідомлялося, що Кузьміних ігнорує повістки до НАБУ та САП. 3 лютого в НАБУ заявили, що Кузьміних оголошено у розшук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: