Більш ніж половина українців скаржиться на погіршення матеріального становища – соцопитування

Читать на русском
Ледь вісім відсотків українців кажуть, що їхній добробут покращився. Більш ніж половина опитаних вважають, що все стало тільки гірше
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Українці продовжують скаржитися на падіння рівня добробуту. Так, понад 50% громадян України кажуть, що за 2021 рік їх добробут значно впав.

Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на матеріали соціологічного опитування Центру Разумкова.

Як змінювався рівень інфляції в Україні у 2010-2020 рокахІнфляція в Україні пришвидшилася. Як змінювався її рівень із 2010 до 2020 року – на інфографіці.

Так, третина респондентів (38,5%) заявили, що матеріальне становище їх сім'ї не змінилося. 52,8% сказали, що воно серйозно погіршилося, і тільки 7,8% вважають, що їх матеріальне становище стало краще.

У проблемах з грошима 52,9% звинувачує президента та уряд, вважаючи, що влада не здатна знайти ефективні рішення для подолання економічних проблем. Ще 32,6% звинувачує часткову ефективність уряду - справляються, але можна було б і краще. Повністю ефективними вважають уряд і президента тільки 8,4%.

При цьому причинами економічних проблем в Україні 37,2% вважають некомпетентність влади, 34,3% - високий рівень корупції, 11,8% - війну, а 5,9% - пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, українці за 2021 рік збільшили кількість своїх боргів на 1,5 млн, що становить 29% від числа, яке було на кінець 2020 року. Сумарні борги українських громадян склали 6,58 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: