У 2021 році кількість боргів українців зросла на третину – Опендатабот

Читать на русском
Найбільше боргів - у фізичних осіб за кредитами, виданими компаніями та організаціями. За рік цей показник зріс майже у два рази
Ілюстративне фото24 канал

Українці за 2021 рік збільшили кількість своїх боргів на 1,5 млн, що становить 29% від числа, яке було на кінець 2020 року. Сумарні борги українських громадян склали 6,58 млн гривень.

Про це повідомляє портал Опендатабот з посиланням на дані з Єдиного реєстру боржників.

Найбільше боргів - у фізичних осіб за кредитами, виданими компаніями та організаціями. За рік цей показник зріс майже у два рази - на 47%. На другому місці знаходиться заборгованість громадян з оплати комунальних послуг, яка зросла на 41%. Третє місце посіли борги по штрафах за адміністративні правопорушення - цей показник зріс на 35%.

Як змінювався рівень інфляції в Україні у 2010-2020 рокахІнфляція в Україні пришвидшилася. Як змінювався її рівень із 2010 до 2020 року – на інфографіці.

За кількісним показником є наступна статистика:

  • борги українців перед банками, компаніями та організаціями - 1,8 млн боргів (27% від загального числа заборгованостей),

  • стягнення коштів на користь держави - 1,6 млн боргів (25%),

  • штрафи за порушення ПДР – 1,3 млн боргів (20%).

Нагадаємо, раніше експерти заявили, що у 2022 році не варто очікувати того, що добробут українців значно зросте. Швидше, потрібно готуватися до падіння національної валюти і серйозного зростання інфляції - яка вже в цьому році в річному вимірі склала 9,4%, що більше всіх прогнозів Національного банку України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: