Підвищення зарплат медикам: хто отримає 13,5 та 20 тисяч гривень

Читать на русском
У МОЗ України оприлюднили роз'яснення щодо підвищення зарплати медикам із січня 2022 року. Хто отримає 13500 гривень, а хто 20 тисяч гривень.
фото pexels.com

У МОЗ України оприлюднили роз'яснення про підвищення зарплати медпрацівникам, встановлене постановою Кабінету міністрів із січня цього року.

Подробиці уточнили на сайті МОЗ.

Медикам доплачуватимуть за високі результати охоплення вакцинацією: Ляшко повідомив подробиціВ Україні медикам доплачуватимуть за вакцинацію. Йдеться як про щеплення від коронавірусу, так і планові - згідно з календарем щеплень.

Як повідомляється, ця постанова поширюється абсолютно на всіх працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я.

Так, базову зарплату не менше 20 тисяч гривень встановлено для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я.

Базова зарплата не менше 13500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту: професійний молодший бакалавр; фахівець із початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, (раніше – середня спеціальна освіта); перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти; магістр з медсестринства.

У міністерстві нагадали, що Кабмін встановив базовий рівень заробітної плати для лікарів та медсестер. Тобто медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати зарплату менше, ніж зазначено у ухвалі. При цьому цей рівень заробітної плати не є фіксованим та може бути збільшений керівником медустанови.

Нагадаємо, 12 січня уряд затвердив підвищення зарплат медикам.

Раніше повідомлялося, що медики можуть отримати житло у лізинг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: