Лідер німецької ХДС допустив спільні європейські постачання зброї в Україну

Читать на русском
Глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц допустив можливість спільних європейських постачань оборонної зброї в Україну.
Фото DW

Глава Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц допустив можливість спільних європейських постачань оборонної зброї в Україну.

Про це він заявив виданню Bild.

Водночас він зазначив, що про постачання зброї тільки з Німеччини не може бути й мови.

«Але, на мій погляд, можливе спільне європейське постачання оборонної зброї в Україну. Це те, що Роберт Гхабек правильно сказав минулого року», – додав глава Християнсько-демократичного союзу.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Відповідаючи на запитання, чи може економіка Німеччини дозволити собі посилення санкцій проти Москви, лідер ХДС відповів, що країна має бути в змозі зробити це.

Нагадаємо, посольство України направило офіційний лист уряду Німеччини, в якому просить надати Києву оборонне озброєння.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вчергове озвучила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення ситуації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: