США закликали Японію розглянути введення санкцій проти РФ – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати закликали Японію розглянути питання про введення економічних санкцій проти Москви у разі вторгнення російських військ в Україну.
Getty Images

Сполучені Штати закликали Японію розглянути питання про введення економічних санкцій проти Москви у разі вторгнення російських військ в Україну.

Про це повідомляє агентство Kyodo.

Через напруженість на тлі російської військової присутності на кордоні з Україною, Вашингтон сподівається згуртувати Японію та інші країни і чинити тиск на Москву, щоб вона не вторгалася в Україну. Наразі відомо, що Токіо відклав свою відповідь, побоюючись можливих наслідків для відносин з Росією.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Згідно з японськими і американськими дипломатичними джерелами, Вашингтон по дипломатичних каналах повідомив Японії, що не може миритися з переміщенням російських військ, і закликав Токіо посилити критику Росії.

«Японія має врівноважити синхронізацію з США зі спробою не дратувати Москву, щоб вирішити суперечку про суверенітет групи островів, що лежать біля самого північного острова Японії Хоккайдо», – розповідають джерела агентства.

Нагадаємо, спеціальний представник США у справах Північної Кореї Сон Кім планує провести нові зустрічі з колегами з Південної Кореї і Японії, щоб виробити відповідь на північнокорейські ракетні випробування, які КНДР почала проводити дуже часто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: