Японія продовжить заборону на приїзд іноземців

Читать на русском
Уряд Японії через загрозу штаму Омікрон продовжить заборону на в'їзд іноземців, які не постійно проживають в країні, до кінця лютого.
Фуміо Кісіда. Фото з відкритих джерел.

Уряд Японії через загрозу штаму «Омікрон» продовжить заборону на в'їзд іноземців, які не постійно проживають в країні, до кінця лютого.

Про це заявив прем'єр-міністр Фуміо Кісіда.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

«Ситуація із зараженнями «Омікроном» відрізняється тут і за кордоном, тому умови нинішнього прикордонного контролю діятимуть до кінця лютого», - сказав він.

Заборону на приїзд більшості категорій іноземних громадян було запроваджено торік 30 листопада після підтвердження перших випадків зараження штамом у Японії, спочатку її планували на місяць.

Також влада заборонила іноземцям, які мають дозвіл на проживання в Японії, приїжджати з 11 країн світу, зокрема ПАР, якщо вони побували там протягом 14 днів до оголошення обмежень.

Нагадаємо, згідно з даними Worldometers, загалом з початку пандемії в Японії COVID-19 заразилися понад 1,77 млн людей, більше ніж 18,4 тис. інфікованих померли.

Штам, який отримав назву «Омікрон» (відповідно до літери грецького алфавіту), поширився в Африці та деяких країнах Європи. «Слово і діло» зібрало все, що відомо про «Омікрон».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: