У США готують відповідь на північнокорейські ракетні випробування

Читать на русском
У США, Південній Кореї та Японії питання протидії північнокорейській ракетній загрозі є пріоритетом
Ілюстративне фотоGetty Images

Спеціальний представник США у справах Північної Кореї Сон Кім планує провести нові зустрічі з колегами з Південної Кореї і Японії, щоб виробити відповідь на північнокорейські ракетні випробування, які КНДР почала проводити дуже часто.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніел Крітенбрінк, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Чиновник заявив, що в США, Південній Кореї та Японії питання протидії північнокорейській ракетній загрозі є пріоритетом.

Китай випробував новітню гіперзвукову ракету-носій ядерної боєголовки – ЗМІПри цьому в самому Китаї тримали випробування в найсуворішому секреті, хоча зазвичай про такі запуски китайська влада повідомляла заздалегідь

«Думаю, найближчими днями ви побачите, що наше триваюче тісне співробітництво на тристоронній основі отримає подальший розвиток завдяки взаємодії між послом Сон Кімом і його японським і південнокорейським колегами» - сказав він.

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд розповіла, що в США не виключають можливості переговорів з КНДР на вищому рівні. Але Пхеньян взагалі відмовляється йти на якісь переговори з новим керівництвом США. Сама постпред вважає, що США повинні посилювати тиск на КНДР у відповідь на її зухвалу поведінку.

Нагадаємо, що 12 січня КНДР провела чергове випробування власної гіперзвукової ракети. Випробування було настільки важливим, що його відвідав особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Раніше Північна Корея 5 січня провела ракетне випробування - перше у 2022 році. При цьому тип випущеного в бік Японського моря снаряда встановити не вдалося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: