До Польщі почали прибувати додаткові елітні війська США - подробиці

Читать на русском
В аеропорту Жешув-Ясенка приземлився перший літак з американськими солдатами. Всього до Польщі повинні бути відправлені 1,7 тисячі союзницьких солдатів армії США.
фото: Defense Express

В аеропорту Жешув-Ясенка приземлився перший літак з американськими солдатами з 82-ї повітряно-десантної дивізії, для дислокації в Польщі. Всього в Польщі буде дислоковано 1,7 тисячі військових.

Про це повідомляє агентство РАР.

«Ми готові прийняти союзницьку підтримку», - заявив представник 18-ї механізованої дивізії майор Пшемислав Липчиньский.

Зазначається, що вчора, 4 лютого, вісім американських літаків, на яких знаходилася Підготовча група, прибули на аеродром в Ясенці. Їх завданням є матеріально-технічне забезпечення солдатів, які будуть дислоковані в Польщі. Вони також доставили військову техніку.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

При цьому, майор Липчиньский нагадав, що всього до Польщі повинні бути відправлені 1,7 тисячі союзницьких солдатів армії США.

Прес-секретар підкреслив, що прибувша американська дивізія є елітним підрозділом.

«Відповідним чином оснащені і навчені для виконання завдань по всьому світу протягом декількох годин з моменту оголошення тривоги», - додав майор Липчиньский.

Водночас, він зазначив, що польські солдати раніше мали досвід співпраці з американськими солдатами з 82-ї дивізії.

«Ми разом виконували завдання, в т.ч. в Іраку і Афганістані. Ми також разом тренувалися під час міжнародних навчань, таких як «Дракон» і «Анаконда», - сказав майор.

Наразі невідомо, скільки солдатів прилетить до Польщі в суботу, 5 лютого. На питання, де будуть розміщені американські війська, майор Липчиньский не назвав точного місця розташування.

Нагадаємо, що Джо Байден схвалив розгортання додаткових військ США у Європі. Йдеться про Польщу та Румунію.

Раніше ми повідомляли, що до Німеччини прибула перша група військових із США.

Також, з'ясувалося, коли до України прибуде перша партія військової допомоги від Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: