Байден схвалив розгортання додаткових військ США у Європі – CNN

Читать на русском
Лідер американців Джо Байден формально схвалив розгортання додаткових військ США у Східній Європі найближчими днями.
Коммерсант

Лідер американців Джо Байден формально схвалив розгортання додаткових військ США у Східній Європі найближчими днями.

Про це повідомляє видання CNN.

За словами чиновників, розгортання військ – це демонстрація підтримки союзників по НАТО, які відчувають загрозу у зв'язку з воєнними діями Росії поблизу України.

Кількістю чи вмінням: чи варто Україні збільшувати свою арміюПланам Володимира Зеленського збільшити чисельність армії на 100 тисяч може завадити нестача коштів.

Очікується, що Пентагон оголосить про розгортання тисяч додаткових американських військ на передових позиціях у Європі сьогодні ввечері.

За словами джерел видання, до військ, які розгортаються, увійдуть близько 2 тисяч американських військовослужбовців у Польщі та ще кілька тисяч у південно-східних країнах НАТО, включаючи Румунію.

Раніше ми писали про те, що США найближчим часом почнуть перекидання військ у країни Східної Європи, де планується нарощувати військові контингенти через російську загрозу.

23 січня стало відомо, що президент США Джозеф Байден на тлі можливої ​​агресії Росії проти України планує наказати про розміщення великих військових контингентів армії США в країнах Балтії та Східної Європи. Розміщення сил передбачає перекидання тисяч військовослужбовців, а також авіації та кораблів ВМС США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: