США готові надати Росії дані про свої бази в Румунії та Польщі – ЗМІ

Читать на русском
Така угода цілком можлива, але укладуть її тільки після того, як Вашингтон обговорить її з союзниками по НАТО
Ілюстративне фотоФото РІАН

Сполучені Штати готові піти Росії на деякі поступки. Так, вони готові надати Кремлю інформацію про озброєння на базах НАТО в Румунії та Польщі, щоб Кремль переконався у відсутності на них крилатих ракет Tomahawk.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg з посиланням на власні анонімні джерела.

Шлях дипломатії: як зупинити Росію силою переконанняІнформаційна напруга довкола ймовірного нападу на Україну поки що не спадає, детальніше читайте у матеріалі.

Вашингтон таким чином хоче розвіяти побоювання Москви, що на цих базах може бути розміщена ракетна зброя, яка буде використана проти Росії. Однак у відповідь США вимагатимуть від РФ інформацію про російські військові бази, на яких розміщується ракетне озброєння, щоб переконатися, що Росія не використовує ракети проти НАТО.

Джерело також розповіло виданню, що така угода цілком можлива, але укладуть її тільки після того, як Вашингтон обговорить її з союзниками по НАТО, в першу чергу - безпосередньо з Польщею і Румунією.

Нагадаємо, раніше Державний департамент США підтвердив отримання від Росії відповіді на пропозиції з безпеки, які раніше офіційний Вашингтон відправив на адресу Москви. Проте про якісь подробиці там відмовилися говорити.

Нагадаємо, 30 січня Росія направила в НАТО запит з вимогою роз'яснити, як Північноатлантичний союз має намір виконувати так звані «гарантії безпеки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: