Суд оштрафував нардепа від «Слуги народу» Крейденка за недостовірності в декларації

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув адміністративний протокол Нацагентства і визнав винуватим члена українського парламенту в порушенні.
Володимир Крейденкофото: Слуга народу

Районний суд оштрафував народного депутата від фракції «Слуга народу» Володимира Крейденка, який вніс недостовірності в щорічну декларацію за 2020 рік.

Таке рішення 9 грудня ухвалила суддя Печерського райсуду Києва, повідомляє «Слово і діло».

«(Володимира Крейденка – ред.) визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, застосувати адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави в розмірі 17 000 гривень», – ідеться в рішенні.

Суддя погодилася з висновками Національного агентства з питань запобігання корупції, що нардеп Крейденко свідомо не вказав вартість будинку площею 113,3 квадратних метри в 889 211 грн. Тому вона оштрафувала депутата.

Наразі політиком подано скаргу на це рішення до Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення у декларації нардепа від СН Крейденка. За даними органу, народний депутат не зазначив відомостей про вартість його будинку в селі Нове у Київській області площею 113 кв. м, який є його власністю з 2017 року. Політик пояснив, що він не має документів про його вартість. Проте НАЗК не врахувало ці пояснення, посилаючись на наявний техпаспорт будинку, в якому записана ціна будинку 889 тис. грн.

Також НАЗК зафіксувало, що Крейденко не надав інформації про вартість земельної ділянки площею 385 кв. м. За даними Державного земельного кадастру, ця земельна ділянка коштувала 41 тис. грн на момент набуття у власність декларантом.

Окрім того, депутат не записав у декларації рахунки у банках ПриватБанк, ПУМБ та А-банк та участь у громадській спілці «Центр Національно-патріотичного виховання». У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 946 тис. грн. Після цього Нацагентство скерувало до суду адміністративний протокол на Крейденка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: