Антикорупційне агентство передало до суду протокол щодо нардепа Крейденка

Читать на русском
Антикорупційне агентство склало і скерувало до столичного райсуду протокол про адміністративне порушення в члена українського парламенту.
Володимир Крейденко

Національне агентство з питань запобігання корупції склало і скерувало до суду адміністративний протокол щодо порушень в декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Володимира Крейденка.

Про це «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата України Крейденка Володимира Вікторовича за вчинення ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв'язку з поданням недостовірних відомостей у декларації та скерувала його до суду», – сказали в відомстві.

Згідно даних сайту Судової влади України, вказаний протокол надійшов до Печерського районного суду міста Києва ще 8 листопада. Тоді автоматизованим розподілом для розгляду справи була визначена суддя Крістіна Константінова. У разі визнання судом винним депутата Крейденка його можуть оштрафувати від 17 до 42,5 тисяч грн.

Володимир КрейденкоНародний депутат України

Раніше Нацгентство знайшло порушення у декларації нардепа від СН Крейденка. За даними НАЗК, народний депутат не зазначив відомостей про вартість його будинку в селі Нове у Київській області площею 113 кв. м, який є його власністю з 2017 року. Політик пояснив, що він не має документів про його вартість. Проте НАЗК не врахувало ці пояснення, посилаючись на наявний техпаспорт будинку, в якому записана ціна будинку 889 тис. грн..

Також НАЗК зафіксувало, що Крейденко не надав інформації про вартість земельної ділянки площею 385 кв. м. За даними Державного земельного кадастру, ця земельна ділянка коштувала 41 тис. грн на момент набуття у власність декларантом.

Окрім того, депутат не записав у декларації рахунки у банках ПриватБанк, ПУМБ та А-банк та участь у громадській спілці «Центр Національно-патріотичного виховання». У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 946 тис. грн.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна. Також Нацагентство виявило порушення у декларації члена фракції «Слуги народу» Артема Нагаєвського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: