Ексначальник відділу Міненерго не задекларував майна на майже 2,9 млн грн – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство за результатами проведення перевірки знайшли численні порушення в декларації експосадовця Міненерго.

Колишній начальник відділу розвитку електронних послуг та цифрових трансформацій Міністерства енергетики Сергій Липнік не задекларував чотири земельні ділянки, житловий будинок, гараж, паркомісце і дві автівки на загальну суму майже 2,9 млн грн.

Про це йдеться у довідці Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки щорічної декларації посадовця за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, Липнік не зазначив у декларації чотири земельні ділянки, одна з яких йому дісталася як спадщина (площею 1723 квадратних метри), а ще трьома володіє дружина (площами 1475, 999 і 2500 кв. м). Також він не задекларував гараж дружини в Києві площею 17,7 кв. м і вартістю 83 190 грн; житловий будинок площею 132,6 кв. м вартістю 187 389 грн і машиномісце площею 38 кв. м у Києві вартістю 201 200 грн.

Крім того, експосадовець Міненерго «забув» автомобілі своєї дружини Toyota Rav4 2010 року випуску і Lexus GX 460 2012 р.в. загальною вартістю трохи більше 1 млн грн. Сам Липнік не скористався можливістю пояснити вказані недостовірності в декларації.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 2 881 616 грн, що становить розмір понад 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп від СН Олексій Устенко не підтвердив право власності на криптовалюту. Також Нацагентство скерувало до Офісу генпрокурора висновок щодо нардепа від СН Олега Бондаренка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: