Скандал із заявою президента Болгарії: МЗС України викликало посла через «російський Крим»

Читать на русском
До українського МЗС викликано посла Болгарії в Україні Костадіна Коджабашева через заяву президента Болгарії Румена Радєва.
фото з відкритих джерел

В українське МЗС викликано посла Болгарії в Україні Костадіна Коджабашева через заяву президента Болгарії Румена Радєва про Крим.

Про це повідомляється на сайті відомства у п'ятницю, 19 листопада.

Анексія на марші: що сказав Лукашенко про Крим і чому це погано для УкраїниОлександр Лукашенко та Володимир Путін майже домовилися про створення союзної держави, що створює складнощі для України.

Сьогодні вдень Радєв на дебатах зі своїм опонентом Анастасом Герджиковим перед другим туром президентських виборів назвав анексований Крим «російським». Про це писала болгарська служба Радіо Свободи.

На ці слова відреагували у МЗС України.

«Українська сторона довела до посла позицію нашої держави щодо некоректності та неприпустимості висловлювань президента Болгарії Румена Радєва щодо Криму під час учорашніх передвиборчих теледебатів. Наголосили, що слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах», - йдеться у повідомленні.

У МЗС очікують спростування Радєвом на його заяву.

«Посол Костадин Коджабашев запевнив у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід'ємної частини території нашої держави, та зусиль щодо деокупації півострова, зокрема, шляхом участі Болгарії у роботі Кримської платформи», - додали у відомстві.

Нагадаємо, Євросоюз розширив санкції проти Росії через анексію Криму.

До цього в МЗС прокоментували затримання у Празі учасника анексії Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: