Німеччина вислала російського дипломата через підозри у шпигунстві

Читать на русском
За інформацією ЗМІ, особистість дипломата нібито спливла у рамках розслідування справи про шпигунство затриманого в 2021 році в Німеччині громадянина Росії Ільнура Н.
www.de-online.ru

Німеччина вислала російського дипломата через підозри у шпигунстві.

Про це повідомляє видання Der Spiegel.

«Федеральний уряд вислав російського дипломата з країни. За інформацією Spiegel, співробітника консульства в Мюнхені було оголошено «небажаною особою». За словами осіб, знайомих із процесом, чоловік лише нібито був акредитований як дипломат – насправді він був штатним співробітником російської служби зовнішньої розвідки», - пише видання.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

За інформацією ЗМІ, особистість дипломата нібито спливла у рамках розслідування справи про шпигунство затриманого в 2021 році в Німеччині громадянина Росії Ільнура Н., дослідника з університету Аугсбурга, якого прокуратура підозрювала в передачі СЗР інформації про європейську космічну ракету-носія Ariane.

Йому було пред'явлено звинувачення Вищим мюнхенським судом, проте він запевняв, що не має жодного стосунку до російської розвідки. Через його дипломатичний статус його не змогли притягнути до відповідальності, і незабаром він залишив Німеччину.

Раніше ми повідомляли про те, що на тлі можливої ​​агресії Росії Німеччина допоможе Україні з будівництвом бункерів та навчанням військових, але постачання озброєння не планується.

Також нагадаємо, що Німеччина зняла з розгляду питання про відключення Росії від SWIFT.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: