Україна розпочала погодження призначення нового посла США – МЗС

Читать на русском
Україна отримала запит США на призначення Бріджит Брінк послом США в Україні. Йде процедура узгодження.
Фото:Mammadli Turkan/Twitter

Україна отримала запит США на призначення Бріджит Брінк послом США в Україні. МЗС уже запустило процедуру узгодження її кандидатури.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у Києві у середу, 2 лютого, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна».

Байден визначився з кандидатом на посаду посла в Україні – BloombergПрезидент США Джо Байден уже визначився з кандидатом на посаду посла в Україні – ним стала Бріджит Брінк.

«Я можу підтвердити, що Україна отримала запит США на призначення пані Бріджіт Брінк послом США в Україні, і МЗС вже запустило відповідну процедуру узгодження її кандидатури», - сказав Кулеба.

Прессекретар МЗС України Олег Ніколенко уточнив, що запит надійшов близько тижня тому.

Нагадаємо, наприкінці січня видання Bloomberg повідомило, що президент США Джозеф Байден уже визначився з кандидатом на посаду посла в Україні – ним стала Бріджіт Брінк. Брінк є послом США у Словаччині з 2019 року, до цього вона працювала у Раді національної безпеки США.

При цьому в Держдепартаменті поки що не підтверджували, що обрано кандидатуру нового посла США в Україні.

Посада глави посольства США у Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попередню посла Марію Йованович було відкликано до Вашингтона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: