У ЄС назвали суму макрофінансової допомоги для України

Читать на русском
Цього року Україна може розраховувати на 2,4 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС. Гроші підуть на стабілізацію економіки та потреби бюджету.

Цього року Україна може розраховувати на 2,4 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС. Гроші підуть на стабілізацію економіки та потреби бюджету.

Як розповів в інтерв'ю ТСН віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, до кінця лютого Україна отримає 600 млн євро першого траншу екстреної макрофінансової допомоги від ЄС.

Макрофінансова допомога від ЄС: на що підуть коштиЕксперт вважає, що кошти від ЄС скерують на те, щоб скоротити фінансовий розрив у бюджеті й забезпечити видатки до кінця року.

Брюссель виділить ці гроші без виконання Києвом будь-яких попередніх умов у сфері антикорупції чи інших реформ, як це було раніше. У Єврокомісії пояснюють, що дають макрофін, щоб зменшити негативний вплив від російської ескалації на українську економіку.

Як відомо, загалом Україна отримає 1,2 млрд євро екстреної макрофінансової допомоги.

Також до кінця року ЄС може виділити другу макрофінансову допомогу 1,2 млрд євро.

«Спочатку у наших планах було підготувати наступну регулярну програму макрофінансової допомоги. Але військове нарощування російських сил на кордонах України та відповідні фінансові труднощі в Україні у певному сенсі призвели до вирішення виділення додаткової екстреної макрофінансової допомоги. Але ми також працюватимемо над наступною регулярною програмою макрофінансової допомоги, яка буде пов'язана вже з наступною програмою МВФ stand-by», - пояснив Домбровський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що Євросоюз надасть Україні перший транш на 600 млн євро без додаткових умов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: