Україна отримає новий пакет допомоги від Єврокомісії: названо суму

Читать на русском
Європейський Союз надасть Україні новий пакет макрофінансової допомоги на тлі загрози вторгнення Росії.
gettyimages.com

Європейський Союз надасть Україні новий пакет макрофінансової допомоги на тлі загрози вторгнення Росії. Її обсяг становитиме 1,2 млрд євро.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у понеділок, 24 січня. Її заяву оприлюднено на офіційному сайті ЄК.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

За її словами, минулої п'ятниці вона обговорювала ситуацію, яка склалася на тлі загрози вторгнення РФ із президентом України Володимиром Зеленським.

Сторони радилися, як ЄС міг би продовжувати підтримувати Україну як у найближчій, так і середньостроковій перспективі.

«Сьогодні я оголошую про новий пакет фінансової допомоги для України, який складається із кредитів та грантів. Насамперед, Єврокомісія пропонує нову невідкладну макрофінансову допомогу у сумі 1,2 млрд євро. Цей пакет допоможе Україні зараз задовольнити свої потреби у фінансуванні через конфлікт», - наголосила фон дер Ляєн.

Вона уточнила, що перший транш у 600 млн. євро можуть перерахувати Україні найближчим часом.

«Крім того, ми незабаром розпочнемо роботу над другою, більш довгостроковою програмою МЗС для підтримки зусиль щодо модернізації країни. По-друге, цього року Комісія майже подвоїть двосторонню допомогу Україні у вигляді грантів: буде виділено ще 120 млн. євро. Ця підтримка зміцнить зусилля України щодо державного будівництва та стійкості», - додала голова ЄК.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Україна отримала другий транш від МВФ.

На початку цього року віцепрем'єр Ольга Стефанішина заявляла, що Україна розраховує на новий транш фіндопомоги ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: